Historiek

Onze club is ontstaan uit twee kleine deelgemeenten van Bilzen (Rosmeer en Spouwen) en Tongeren. Zowel TTC Tongeren als TTC Rosmeer zag het levenslicht in 1972.

Na de werkuren van de plaatselijke smid mochten spelers gebruik maken van zijn installaties om een balletje te slaan. Maar in 1977 moest er uitgekeken worden naar een andere locatie. Die werd gevonden in het oude schoolgebouw "De Wijngaard".

Jaren van tafeltennis gingen voorbij en ondertussen werd in 1991 de club TTC Spouwen opgericht. Met een paar dorpsgenoten sloegen ze éénmaal in de week een balletje in de plaatselijk parochiezaal. Maar al vlug sloten zij zich aan bij de federatie Limburg-Kempen om in competitieverband te kunnen spelen.

In de beginjaren van de éénentwintigste eeuw werd de eerste samenwerking tussen de twee clubs aangevangen door gezamenlijk te trainen. Na verloop van tijd werden zelfs ook de competitiewedstrijden van Spouwen in het lokaal van Rosmeer afgewerkt. Maar al vlug zag men dat de accommodatie te klein werd voor de twee clubs en de infrastructuur was aan vernieuwing/uitbreiding toe .

Onder het motto "samen staan we sterk" sloegen de beide clubs de handen in elkaar en werd de fusie een feit op het einde van het seizoen 2005-2006. TTC R(osmeer) S(pouwen) Bilzen was geboren en telde op dat moment 45 leden. Met de steun van de stad Bilzen werd er uiteindelijk overgegaan tot verbouwing van het lokaal "De Wijngaard". De speelruimte werd vergroot, bovendien kwam er zelfs nog een mooi en ruim cafetaria bij. Met de steun van de stad en de helpende leden was men ruim op tijd klaar voor de start van het seizoen 2006-2007.

In 2017 fuseerde de club samen met TTC Tongeren en zo veranderde het stamnummer van LK072 naar LK068. Ook de nieuwe naam kreeg een verwijzing naar Tongeren mee: TTC T(ongeren) R(osmeer) S(pouwen) Bilzen.

Op dit moment spelen we met 9 ploegen in interclubverband: één ploeg in landelijke,  6 ploegen provinciale afdeling en 2 jeugdploegen.